Oolong – szmaragdowa herbata wspierająca odchudzanie i wątrobę!


Oolong – szmaragdowa herbata wspierająca odchudzanie i wątrobę!

Szmaragdowa herbata, nazywana także niebieską odmianą, jest produkowana w procesie fermentacji liści. Posiada ona właściwości czerwonej herbaty.

Regularne spożywanie naparu z Oolong (czyt. Ulung) dostarcza organizmowi moczopędnej teiny oraz dużo katechin, co korzystnie wpływa na metabolizm przyspieszając go. Szmaragdowa herbata jest sprzymierzeńcem odchudzania.

Wiele kobiet zażywa pigułki antykoncepcyjne, albo suplementy diety i leki uzupełniające niedobór składników odżywczych. Preparaty tego typu obciążają wątrobę, podobnie jak używki. Herbata Oolong wspiera wątrobę i przeciwdziała jej otłuszczeniu. Badania naukowe prowadzone na Uniwersytecie Kolorado potwierdziły, że regularne spożywanie szmaragdowej herbaty skutecznie obniża poziom cholesterolu.

Trzecim powodem, dla którego warto pić Oolong jest bogactwo antyoksydantów. Szmaragdowa herbata zawiera przeciwutleniacze, podobnie jak zielona i biała herbata. Może być zatem elementem profilaktyki przeciwnowotworowej.

Dodaj komentarz